Pagina web oficială a Municipiului Codlea

Ansamblul urban ”Centrul Istoric”

Ansamblul urban ”Centrul Istoric”

Imprimare Email

Face parte din Lista monumentelor istorice și are în componența sa cele trei cladiri: Biblioteca Municipală Codlea, Casa de Cultura și vechea primărie transformată în Muzeu, ce reprezintă un obiectiv de patrimoniu foarte important pentru municipiul Codlea, o adevarată zestre culturală.


Biblioteca a fost construită în anul 1908 și a avut inițial o dublă destinație: de clădire judecătorie de scaun și de Oficiu Poștă-Telegraf, cu centrală telefonică pentru acele vremuri. Clădirea se caracterizează printr-o arhitectură ce combină elemente de baroc cu elemente neoclasice.

FOTO BIBLIOTECA Codlea


Casa de cultură este o clădire care etalează o diversitate de stiluri și a cărei construcii a început din anul 1881, fiind finalizată abia în anul 1925. Ridicată în stil neoclasic cu influențe baroce și elemente specifice arhitectuiii săsești, clădirea reprezintă un important centru de promovare a valorilor culturale.

FOTO CASA DE CULTURĂ Codlea


Vechea primărie-actual Muzeu construită deasupra porții cetății. În anul 1775 construcția este îmbunătățită, iar între anii 1828-1830 construcția primește forma de azi.