Biblioteca Municipală Codlea are încheiate acorduri de parteneriat cu Despărțământul Dr. Nicolae Căliman din Codlea, Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți”, Școala Profesională Specială, Sindicatul Liber al Pensionarilor din Codlea și cu Asociația Comunitatea Noastră pentru a promova lectura, spiritul de voluntariat și activitățile cu caracter educativ și recreativ în rândul locuitorilor orașului. Prin aceste parteneriate ne dorim să atragem câți mai mulți cititori, de toate vârstele, la bibliotecă și să promovăm valori culturale, tradiții și obiceiuri strămoșești în rândul comunității.
Cenaclul „Lucian Blaga”
Aflat sub patronajul Asociațiunii ASTRA - Despărțământul Dr. Nicolae Căliman din Codlea, Cenaclul „Lucian Blaga” numără în prezent 13 membri, mulți dintre ei având o bogată activitate culturală și literară. Întrunirile au loc în fiecare a doua zi de joi din lună, începând cu ora 16:00, desfășurându-se sub forma unui atelier literar unde se lecturează și se analizează literar creațiile participanților. Accesul publicului interesat să asiste la întrunirile cenaclului este liber, aceasta fiind una din puținele ocazii de a ne întâlni cu scriitorii și poeții locului, de a le cunoaște ”prin viu grai” și de a le aprecia creația literară.
Ateliere de creație
Atelierele de creație sunt ocazionate de sărbători laice sau religioase semnificative pentru comunitatea codleană și sunt organizate la bibliotecă împreună cu asociații culturale și instituții de învățământ partenere. Ele au ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale în rândul tinerilor și adulților și organizarea de expoziții cu obiectele realizate în cadrul atelierelor.
Maratonul de lectură
Maratonul de lectură este o acțiune care se desfășoară lunar pe durata anului 2017 și este organizat de Asociația Comunitatea Noastră, în colaborare cu biblioteci partenere.
Aceste maratoane se adresează tuturor pasionaților de lectură cu vârsta de peste 16 ani, fiind anunțate cu cel puțin zece zile înainte. Înscrierile se fac online, în prima zi din lună, iar lecturile permise sunt dintr-o anumită tematică ce se schimbă în fiecare lună.
În prima săptămână a lunii următoare vor fi anunțați cei trei câștigători ai maratonului de lectură, care vor fi premiați cu cărți la alegere. Cel care va reuși să citească cel mai mult va putea desemna o bibliotecă pentru a fi sprijinită în actualizarea fondului de carte.
Lista bibliotecilor propuse pentru actualizarea fondului de carte este afișată pe pagina asociației: http://apfar.org.ro/timp-liber-2/clubul-de-lectura/maratoanele-de-lectura-online/
Galerie foto
https://municipiulcodlea.ro/index.php/ro/servicii-publice/evidenta-populatiei/itemlist/date/2017/4/9#sigProIdb23b6d591a
Iulie-Septembrie 2016 - colaborare Biserica Evanghelică Codlea
Muzeul a fost implicat direct într-un proiect în colaborare cu Biserica Evanghelică din Codlea, care cu ajutorul grupei de tineret au desfășurat activitate de voluntariat ce a permis tuturor vizitatorilor să descopere file din istoria Codlei, prin vizitarea cetății fortificate și totodată a muzeului aflat în aceeași locație.
24 - 26.06.2016 - ”Bike&Like- Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate”
Pe durata a 3 zile, Muzeul a fost pe gazda evenimentului pentru Municipiul Codlea, unde atât organizatorii cât și participanții din toată țara s-au bucurat de această locație considerând-o punctul cheie al întregului eveniment.
23.06.2016 - ”O seară de istorie”
Eveniment organizat împreună cu Asociațiunea ASTRA și cu sprjinul Bisericii Evanghelice din Codlea, susținută de profesorul de istorie din Codlea- dl.Mihail Plăiașu și de dl. Traian Cepoiu- istoric și publicist.
13.05.2016 - Inaugurare muzeu
Inaugurarea oficială a muzeului și deschiderea primei expoziții la subsolul clădirii- ”Expoziția Donațiilor”
Galerie Foto - Muzeul Codlei
- 1
- 2